C+P Website

Szpital uniwersytecki w Essen

Projekt zakończony powodzeniem

Nadrzędnym celem projektu było uwzględnienie takich wymogów jak: elastyczność planowanych schematów pracy, ograniczona dostępność miejsca oraz przestrzeganie urzędowych przepisów.

Cała koncepcja opracowana została wspólnie z klientem. Wszystkie strefy (laboratorium i pomieszczenia pomiarowe) miały nadawać się zarówno do czynności manualnych, jak i tych z użyciem urządzeń technicznych.

Zastosowane meble miały być dowolnie przekonfigurowywane bez większego nakładu czasowego. Umożliwiły to elementy systemowe, charakteryzujące się najwyższą elastycznością oraz możliwością zamiany, wymiany i uzupełnienia.

Pionowe rozłożenie szaf i podłączonych mediów

Podwójny stół laboratoryjny, ceramiczny, z poziomą płytą roboczą oraz frontami z płyty HPL.

Szafki dolne na rolkach, ułatwiające ich przemieszczanie.


Szafa pod zlewozmywak z blatem Trespa®, wyposażona w podwójny zlew ceramiczny.

Szafa wysuwna z koszami i wanienkami wewnątrz dla lepszego wykorzystania powierzchni.


Dygestorium, blat z płyty HPL, poniżej zlew ceramiczny

Formularz kontaktowy oraz