C+P Website
Der großzügig gestaltete Eingangsbereich des Al Jalila Kinderkrankenhaus Dubai

Al Jalila Children´s Specialty Hospital w Dubaju

Rozwiązania dla wyposażenia wnętrz kliniki dziecięcej

Szpital Al Jalila Children‘s Specialty Hospital został ufundowany przez szejka Mohammeda bin Rashida Al Maktoum - jako prezent dla dzieci ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Specjalną okazją były tutaj pierwsze urodziny jego córki, Al Jalili, której imieniem nazwano szpital dla dzieci. Zaprojektowany przez włoskie biuro projektowe Altieri International budynek jest w znacznej części wykonany ze szkła i posiada szerokie drogi komunikacyjne. Atmosfera panująca we wnętrzach zdradza zamiłowanie do szczegółów, które ma umilić dzieciom i członkom ich rodzin pobyt w szpitalnych murach. Projektując wnętrza oraz wyposażenie stref przeznaczonych do pobytu pacjentów i ich rodzin położono bardzo duży nacisk na funkcjonalność i atrakcyjny design.

Firma C+P wyposażyła różne strefy szpitala

Firma C+P w ścisłej współpracy z inwestorem zaprojektowała różne koncepcje wyposażenia pasujące do oszczędnej stylistyki wnętrza Al Jalila Children´s Speciality Hospital, na potrzeby następujących obszarów:

  • Strefy konferencyjne i miejsca spotkań
  • Biura dla zarządu
  • Stanowiska pracy zespołowej
  • Pomieszczenia pobytu i socjalne
  • Biblioteka

Co warto wiedzieć o Al Jalila Children´s Hospital

Liczący 200 łóżek szpital jest zlokalizowany w Dubaju. Posiada on oddział pediatryczny, centrum urazowe, centrum kardiologiczne, dział transplantacji, kilka oddziałów chirurgicznych oraz oddziały ambulatoryjne, onkologiczny i centrum dializ. Również strefa przeznaczona na naukę i badania jest bardzo rozbudowana w szpitalu Al Jalila Children´s Hospital – znajduje się tutaj audytorium z 375 miejscami oraz dodatkowe pomieszczenia edukacyjne i rozwojowe. 

Besprechungsraum mit C+P Meetingmöbeln Cegano

Meble konferencyjne i do pomieszczeń pracy zespołowej ze zintegrowaną techniką

Przy wyposażaniu obszarów konferencyjnych oraz stref spotkań konieczne było uwzględnienie różnych kryteriów, aby zapewnić spełnienie wysokich standardów jakościowych wymaganych przez klinikę. Należały do nich:

  • Elastyczność
  • Możliwość szybkiego zaaranżowania różnych sytuacji spotkań
  • Zintegrowanie stołów w ramach wewnętrznego systemu IT
  • Integracja najnowocześniejszej technologii.

Szpital Al Jalila Children´s Hospital kładzie duży nacisk na ustawiczne kształcenie i dokształcanie swojego personelu – dlatego meble muszą zapewniać nie tylko swobodny przepływ komunikacji na spotkaniach, lecz także nadawać się do prowadzenia treningów lub szkoleń. 

Elastyczne stoły zapewniające aranżację różnego rodzaju spotkań

Firma C+P przekonała inwestora do swojej koncepcji dzięki elastycznym stołom konferencyjnym z serii Cegano – umożliwiają one tworzenie stołów o różnym kształcie, ze zintegrowaną indywidualnie techniką. W ten sposób wyposażono różne pomieszczenia konferencyjne szpitala, za każdym razem uwzględniając specjalne wymagania sali:

  • Multimedialną salę konferencyjną przeznaczoną do interaktywnych spotkań i wideokonferencji
  • Salę szkoleniową ze stołem dla referenta i krzesłami dla uczestników ze zintegrowanym blatem
  • Sale spotkań i szkoleniowe ze stołami z doprowadzoną elektrycznością, z blatami i szkieletami o różnych kształtach
Ein Besprechungsraum im Al Jalila Hospital Dubai, ausgestattet mit C+P Konferenzmöbeln Cegano
Schulungsstühle mit integrierten Tischen
Managementbüro, eingerichtet mit C+P Steh- und Sitztisch Workflow in Weiß

Stanowiska pracy na stojąco i siedząco w biurach zarządu

W biurach zarządu zastosowano wysokiej jakości stanowiska do pracy na stojąco i siedząco z serii Workflow. Zestawienie chromowanego szkieletu oraz dekoracyjnych wstawek na blacie w kolorze białym i wenge podkreśla oszczędną elegancję biurek. Szklane osłony przestrzeni na nogi harmonijnie dopełniają całości designu. 

Wspieranie ruchu i komunikacji

Kombinacja dwóch powierzchni roboczych zapewnia większą ilość ruchu przy stanowisku pracy, oferując jednocześnie idealne miejsce na krótkie spotkania przeprowadzane na stojąco – blat „Worklift“ można bowiem regulować na wysokość dogodną dla stojącej osoby. W ten sposób zwiększa się komfort użytkownika mebli, a jednocześnie zapewnia możliwość zaaranżowania spotkania w bezpośredniej bliskości miejsca pracy. Indywidualne zintegrowanie techniki to kolejna przekonująca właściwość kombinacji stołów z regulacją wysokości.

Szczegóły unikalnej kombinacji stołów do pracy na stojąco i siedząco

  • Zintegrowany Wireless Charging Modul wg międzynarodowego standardu Qi pozwalający na bezprzewodowe ładowanie kompatybilnych z nim smartfonów
  • Blaty z eleganckimi zaokrągleniami wykonane z wytrzymałego i łatwego w czyszczeniu laminatu wysokociśnieniowego

Ergonomiczne rozwiązania do przechowywania

Wyposażenie biur zarządu uzupełniają szafki biurowe oraz kontenery na kółkach, wykonane z wytrzymałej stali. Oprócz przestrzeni do przechowywania materiałów biurowych kontenery na kółkach wyróżniają się dodatkową zaletą: posiadają komfortowe, skórzane obicie, przez co zapewniają dodatkowe miejsce do siedzenia w biurze. 

Wireless Charging Modul integriert im Schreibtisch für kabelloses Laden
Rollcontainer Cegao in Weiß mit Sitzpolster
C+P Einrichtungslösung für Teamarbeitsplatz mit Akustik-Arbeitsplatzteiler

Stanowiska pracy zespołowej z przegrodami skutecznymi akustycznie

Meble z serii Cegano i Asisto zostały zastosowane w biurach do pracy zespołowej. W celu polepszenia akustyki pomieszczenia i zwiększenia strefy prywatności na stanowiskach pracy zespołowej w koncepcji biura zintegrowano dodatkowe przegrody z programu produktów SonicWall. Wyposażenie wnętrza utrzymane w całości w odcieniach bieli podkreśla oszczędną i prostą stylistykę budynku szpitala.

Szczegóły dotyczące wyposażenia stanowiska pracy zespołowej

  • Biurka z serii Cegano (z nogą w kształcie litery C) lub Asisto (ze szkieletem z 4 nogami) z wytrzymałym blatem z laminatu wysokociśnieniowego
  • Kontenery na rolkach i szafki biurowe z serii Asisto
  • Przegroda między stanowiskami pracy SonicWall Soft z powłoką tekstylną
  • Powłoka tekstylna z nadrukiem Al Jalila Children´s Hospital
  • Łatwe przemieszczanie przegród stanowisk pracy w razie zmiany przeznaczenia pomieszczenia
Gruppenarbeitsplätze getrennt durch akustisch wirksame Trennwände SonicWall von C+P
Sozialraum im Al Jalila Hospital, ausgestattet mit C+P Tisch Cegano

Pomieszczenia socjalne, strefy zabaw dla dzieci i biblioteka

Również wyposażenie pomieszczeń socjalnych dla personelu szpitala i spora biblioteka szpitalna harmonizują z wyposażeniem wnętrz biurowych i konferencyjnych. Przy znajdujących się w tych pomieszczeniach stołach będzie mogło zasiąść wiele osób. Stoły umieszczone w stołówkach zapraszają do rozmów z kolegami, zaś w strefach indywidualnej pracy pozwalają na pracę w skupieniu. Wyposażenia szpitala Al Jalila Children´s Hospital dopełniają dopasowane do potrzeb różnych grup wiekowych strefy zabaw, urządzone z myślą o małych pacjentach – będą się oni tutaj czuli bardzo dobrze i szybciej dojdą do zdrowia mając na podorędziu możliwość beztroskiej zabawy.  

Die Bibliothek mit Arbeitsplätzen für konzentrierte Arbeiten
Eine Spielzone im Al Jalila Krankenhaus Dubai

Cytat z wypowiedzi dr Mohammeda Abdulraheima Al Awadhi

Dyrektora administracyjno-finansowego oddziału Al Jalila Children‘s Specialty Hospital:

„Al Jalila Hospital to projekt unikatowy. Dlatego też niezwykle ważne dla nas było znalezienie partnera i dostawcy rozumiejącego nasze wymagania, intensywnie współpracującego z nami od fazy planowania, aż po montaż i wykonującego usługi w sposób, jakiego oczekujemy“ 

Wideo - Al Jalila Children´s Specialty Hospital w Dubaju

Formularz kontaktowy oraz